Citrónové Caro rožky

Citrónovo-vanilkové Caro rožky: Neodolateľná citrusová dobrota

Hľadáte recept, ktorý spojí sviežu chuť citrónov a jemnú arómu kávy? Tieto citrónovo-vanilkové Caro rožky sú ideálnym riešením. Recept je jednoduchý na prípravu a výsledok vás ohromí – jemné, lahodné a voňavé. Skúste ich pripraviť podľa nášho receptu a potešte rodinu či priateľov týmto skvostom.


Ingrediencie (cca 150 kusov)

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g masla (rozpustené a vychladnuté)
  • 240 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 10 g prášku na pečenie
  • Kôra z 3 citrónov + šťava z 3 citrónov
  • 2 kávové lyžičky Caro

Poznámka: Presný počet kusov závisí od veľkosti formičiek, ktoré použijete.


Postup na prípravu citrónovo-vanilkových Caro rožkov

  1. Príprava suchých ingrediencií
    V miske zmiešame Caro, hladkú múku a prášok na pečenie. Dobre premiešame, aby sa ingrediencie rovnomerne spojili.

  2. Šľahanie cukru a vajec
    Do mixéra pridáme cukor a vajcia. Šľaháme, až kým zmes nenaberie objem a nevytvorí jemnú, nadýchanú konzistenciu.

  3. Citrónová chuť
    Z troch citrónov vytlačíme šťavu a nastrúhame ich kôru. Citrónová aróma dodá rožkom sviežu a osviežujúcu chuť.

  4. Pridanie masla
    Roztopené a vychladnuté maslo pridáme do mixéra k vyšľahanej zmesi cukru a vajec.

  5. Spojenie chutí
    Do mixéra pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu. Dobre premiešame.

  6. Príprava cesta
    Postupne pridávame zmes múky, Caro a prášku na pečenie. Mixujeme, kým sa všetky ingrediencie dôkladne nespoja a nevznikne hladké cesto.

  7. Plnenie formičiek
    Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a dávkujeme ho do formičiek. Snažíme sa naplniť formičky rovnomerne.

  8. Pečenie
    Pečieme vo vopred predhriatej rúre na 180 °C približne 5–7 minút. Rožky by mali byť jemne zlatisté.

  9. Dokončenie
    Po upečení rožky vyklopíme a necháme vychladnúť. Ešte mierne teplé ich obaľujeme v vanilkovom cukre.


Tipy na dokonalé citrónovo-vanilkové rožky

  • Čerstvé citróny: Používajte iba čerstvé citróny, aby ste dosiahli intenzívnu chuť a vôňu.
  • Konzistencia cesta: Ak je cesto príliš husté, môžete pridať trošku citrónovej šťavy.
  • Vanilkový cukor: Pre autentickú chuť môžete použiť domáci vanilkový cukor s pravou vanilkou.

Dobrú chuť!
Tieto citrónovo-vanilkové Caro rožky vám prinesú kombináciu sviežosti a jemnej arómy, ktorá oslní každého ochutnávača. Skúste tento recept a zistíte, prečo sa stáva obľúbeným na každom stole! 💛