Citrónovo-vanilkové Caro rožky: Neodolateľná citrusová dobrota
Hľadáte recept, ktorý spojí sviežu chuť citrónov a jemnú arómu kávy? Tieto citrónovo-vanilkové Caro rožky sú ideálnym riešením. Recept je jednoduchý na prípravu a výsledok vás ohromí – jemné, lahodné a voňavé. Skúste ich pripraviť podľa nášho receptu a potešte rodinu či priateľov týmto skvostom.
Ingrediencie (cca 150 kusov)
- 200 g hladkej múky
- 200 g masla (rozpustené a vychladnuté)
- 240 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 10 g prášku na pečenie
- Kôra z 3 citrónov + šťava z 3 citrónov
- 2 kávové lyžičky Caro
Poznámka: Presný počet kusov závisí od veľkosti formičiek, ktoré použijete.
Postup na prípravu citrónovo-vanilkových Caro rožkov
-
Príprava suchých ingrediencií
V miske zmiešame Caro, hladkú múku a prášok na pečenie. Dobre premiešame, aby sa ingrediencie rovnomerne spojili. -
Šľahanie cukru a vajec
Do mixéra pridáme cukor a vajcia. Šľaháme, až kým zmes nenaberie objem a nevytvorí jemnú, nadýchanú konzistenciu. -
Citrónová chuť
Z troch citrónov vytlačíme šťavu a nastrúhame ich kôru. Citrónová aróma dodá rožkom sviežu a osviežujúcu chuť. -
Pridanie masla
Roztopené a vychladnuté maslo pridáme do mixéra k vyšľahanej zmesi cukru a vajec. -
Spojenie chutí
Do mixéra pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu. Dobre premiešame. -
Príprava cesta
Postupne pridávame zmes múky, Caro a prášku na pečenie. Mixujeme, kým sa všetky ingrediencie dôkladne nespoja a nevznikne hladké cesto. -
Plnenie formičiek
Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a dávkujeme ho do formičiek. Snažíme sa naplniť formičky rovnomerne. -
Pečenie
Pečieme vo vopred predhriatej rúre na 180 °C približne 5–7 minút. Rožky by mali byť jemne zlatisté. -
Dokončenie
Po upečení rožky vyklopíme a necháme vychladnúť. Ešte mierne teplé ich obaľujeme v vanilkovom cukre.
Tipy na dokonalé citrónovo-vanilkové rožky
- Čerstvé citróny: Používajte iba čerstvé citróny, aby ste dosiahli intenzívnu chuť a vôňu.
- Konzistencia cesta: Ak je cesto príliš husté, môžete pridať trošku citrónovej šťavy.
- Vanilkový cukor: Pre autentickú chuť môžete použiť domáci vanilkový cukor s pravou vanilkou.
Dobrú chuť!
Tieto citrónovo-vanilkové Caro rožky vám prinesú kombináciu sviežosti a jemnej arómy, ktorá oslní každého ochutnávača. Skúste tento recept a zistíte, prečo sa stáva obľúbeným na každom stole! 💛