Punčové rezy

Punčové rezy: Najlepšie a najjednoduchšie tradičné punčové potešenie

Milujete svieže, sladké a vizuálne pútavé dezerty? Punčové rezy sú tým pravým. Tento recept vás krok za krokom prevedie prípravou najlepších punčových rezov, ktoré si zamilujete nielen pre ich úžasnú chuť, ale aj pre ich jednoduchú prípravu. Perfektná kombinácia jemných korpusov, sirupu a lahodnej polevy je zárukou spokojnosti každého ochutnávača.


Ingrediencie

Na horný a dolný korpus:

  • 3 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 3 PL oleja
  • 3 PL vody
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 PL (1/2 bal.) prášku do pečiva

Na stredný korpus:

  • 4 vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 4 PL oleja
  • 4 PL vody
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 PL (1/2 bal.) prášku do pečiva
  • 3 kvapky gélového červeného farbiva

Poleva na punčové rezy:

  • 250 g práškového cukru
  • 4 PL punčového sirupu
  • Červené práškové farbivo

Sirup:

  • 400 ml vody
  • 1 PL punčovej arómy DR. Oetker
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 ml malinového sirupu
  • 1 PL rumovej arómy DR. Oetker
  • Práškové červené farbivo

Poznámka: Ovocný džem (napr. jahodový alebo malinový) na premazanie korpusov podľa vášho výberu.


Postup na prípravu jednoduchých punčových rezov

Príprava korpusov:

  1. Príprava rúry a formy:
    Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech s papierom na pečenie.

  2. Šľahanie vajec a cukru:
    Vajcia a cukor vyšľahajte do peny. Postupne pridajte olej a vodu, šľahajte na nízkych otáčkach.

  3. Príprava suchých ingrediencií:
    V samostatnej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva.

  4. Spojenie cesta:
    Suché ingrediencie postupne pridávajte do vyšľahanej zmesi. Jemne premiešajte stierkou, aby bolo cesto nadýchané.

  5. Pečenie:
    Hotové cesto nalejte do formy, zarovnajte a pečte približne 15–20 minút. Upečený korpus nechajte vychladnúť.
    Rovnaký postup opakujte pri pečení ružového korpusu s pridaním gélového červeného farbiva.


Príprava sirupu:

  1. V hrnci zmiešajte všetky ingrediencie na sirup – vodu, cukor, punčovú a rumovú arómu, malinový sirup a farbivo.
  2. Zmes povarte a nechajte vychladnúť.

Finalizácia rezu:

  1. Spájanie korpusov:

    • Svetlý korpus rozkrojte na polovicu, aby ste získali dve tenké vrstvy.
    • Spodný korpus natrite ovocným džemom.
    • Na džem položte ružový korpus, ktorý polejte pripraveným sirupom.
    • Ružový korpus natrite džemom a položte naň posledný svetlý korpus.
  2. Zaťaženie:
    Zákusok zaťažte doskou na krájanie alebo plechom a nechajte aspoň hodinu odležať v chladničke.


Príprava polevy na punčové rezy:

  1. V miske zmiešajte práškový cukor s punčovým sirupom a farbivom, až kým nevznikne hladká konzistencia.
  2. Polevu rovnomerne naneste na vrch rezu a nechajte ju stuhnúť.
    TIP: Ak chcete, aby sa poleva ľahšie rozotierala, odporúčame ju zohriať v hrnci na miernom ohni.

Dobrú chuť!
Tieto najlepšie punčové rezy vás potešia svojou jemnou štruktúrou, lahodnou polevou a sviežou punčovou chuťou. Vyskúšajte tento recept a urobte radosť celej rodine! 💕